Info / Kan malerier tale? / Elverpigernes Roskilde

Elverpigernes Roskilde

 
 
Smukke elverpiger danser natten lang omkring Roskildes Vartegn. Disse elverpiger bringer mystik, eventyr og underfundig stille glæde. Bare rolig, lige præcis disse elverpiger lokker dig ikke i døden, de har heller ikke huld i ryggen som sagnet siger. De er en påmindelse om det gode eventyr som er til stede lige nu, ja ikke i fortiden, ej heller i fremtiden. Altså dit eventyr lige nu, lige her, hvis du stopper op, giver dig selv ro og fred til at se det.

 

Som åndelige og intelligente væsner er elverfolket kreative og skabende, de skaber smukke ting, sange og kommer til udtryk via dansen. De kan ikke dø af alderdom, kun af sorg eller hvis de bliver slået ihjel.

 

Dette maleri er malet sammen med danserne fra ”Silent retreat”. Inspirationen er den underfundige glæde, der kommer frem i stilhed. Med et travlt liv, tænker du måske (som jeg) at det med at være stille med sig selv er små-skørt og helt sikkert spild af tid. Men jeg lover dig at en kærlig ro og balance opstår indefra, hvis du giver dig selv tid og rum. Det handler om at slippe kontrollen et øjeblik, ja fuldstændigt og bare være til, helt uden at skulle opnå noget som helst.

 

Maleriet startede som ”et skæv version af Roskildes Domkirke og Vikingeskibe”. Jeg lyttede til justrelax.dk, og pludselig inden jeg fik set mig om opstod dette noget anderledes fantasi univers. Jeg kigger på maleriet og tænker ”hov rummer jeg også det der”? Svaret må være ja, for mit hjerte glædes når jeg ser på det, så længe det sker så er jeg ok med at dele det med verden.

 
    
Så hermed deler jeg Elverpigernes Roskilde, med dig.
 
Maleriet vil blive udstillet hos Designa i Roskilde
Frem til og med Marts 2010
 
Mange eventyrlige hilsner - Christina
 
Christina Christiansen | CVR: 41914165 | Slangerup  | cc@gallericc.dk