Info / Kendte bygninger / 200 året i Frederikssund

200 året i Frederikssund

I forbindelse med Frederikssunds 200 års købstadsjubilæum har jeg malet en række lokale bygningsværker i min helt specielle ”skæve stil”. Der kommer lidt ekstra på bygningerne, - det kan simpelthen ikke være anderledes! Jeg forsøger selvfølgelig at holde mig til de overordnede linjer, så der er chance for genkendelse.

200 års serien - malerier af bygninger i Frederikssund Kommune
Fem bygninger er udpeget som fyrtårne i 200 Året for Frederikssund, nogle af disse har jeg malet, samt mange andre.
 
Slangerup Kirke er det første fyrtårn jeg har malet - "Slangerup Kirke i fri fantasi"  til venstre og "Slangerup Kirke bekender kulør til højre".
 
Jægerspris Slot er et andet af de fem fyrtårne i forbindelse med 200 året for Frederikssund. Her illustreret i "Jægerspris Slot by night" & "Solnedgang over Jægerspris Slot"- (se mellemstore malerier).
 
Jægerspris Slot
"Eventyrligheder ved Jægerspris Slot" Er malet ud fra et fotoet til venstre. Det er en eventyrlig bygning der bobler af kreativitet og fantasi.
 
 
"Eventyr på Selsø Slot" hedder de to malerier som gengiver det "3. fyrtårn i 200 året for Frederikssund. Se mere om malerierne under mellemstore malerier.
 
Selsø Slot i godt humør, jeg har fået en svaghed for dette slot det er bare så fantastisk hyggeligt. Så det ender jo med at få sin helt egen serie.
 
"Hygge i gården v. Jægerspris Slot" (til højre) har fået selskab med "Cafe Frex en lun dag" (til venstre).
 
Caféen er så ganske charmerende med sit lille tårn, der lige præcis er lidt højere end de nærtliggende bygninger.
 
Cafe stemningen spreder sig. I denne charmerende bygning har Cafe Frex til huse i Slangerup. Det har tidligere været købsmandsbutikken i Slangeup.
Maleriet er 50x70 cm - til salg under store malerier
 
Happy New Year på Gæstgivergården. I Slangerup er der en ganske særlig bygning med masser af krummelure og hyggelige vinkler. Jeg har drysset med noget nytår
 
Andre smukke bygninger - Hollandske Møller
 
Det har været af ganske særlig fornøjelse at male Hollandske møller. Jeg er nemlig vokset op med efterårsferier i Holland... – så selvfølgelig blev de blå!
 
I forbindelse med min udstilling på Skolen i Jægerspris har jeg malet Jægerspris Mølle i to versioner.
 
 
 
En kunde blev inspireret af Jægerspris Mølle, og bad om et maleri af Rørvig Mølle. Motivet var så dejligt at jeg gav ham 3 at vælge i mellem - Se mere om bestillingsarbejde her
 
Rørvig Mølle #1
Rørvig Mølle #3
Rørvig Mølle #2      
 
Christina Christiansen | CVR: 41914165 | Slangerup  | cc@gallericc.dk